Трета поредна година ще бъде  организиран Младежки арт фестивал Солинария,

...
Трета поредна година ще бъде  организиран Младежки арт фестивал Солинария,
Коментари Харесай

Арт фестивалът Солинария събира талантливи младежи от цял свят в Созопол

Трета поредна година ще бъде  проведен Младежки арт фестивал " Солинария ", в който се планува да вземат участие извънредно надарени млади музиканти, които все по-настоятелно декларират своето място на музикалните подиуми както в България, по този начин и по света.

Концертната активност на фестивала ще се организира в общо четири вечер, като програмата ще бъде открита от Вокален отбор „ Фортисимо “, които печелят обичта на публиката с хомогенно и експресивно звучене, спятост и красива визия. Носител е н а първи места и Гран при на национални и интернационалните състезания.

В репертоара на ансамбъла са включени авторски обработки на разнообразни по жанр и род творби – класическа музика, фолклор, българска и международна поп и рок музика.

Втората фестивална вечер на сцената на Младежки арт фестивал „ Солинария “ ще излезе Василена Серафимова, която ще придвижи публиката в света на ударните принадлежности със собствен авторски план.

Третата вечер от концертната стратегия ще бъде отдадена на участниците в майсторските класове по цигулка на Ангелина Абаджиева, която е дълготраен концерт занаятчия на оркестъра националното радио в Кьолн, Германия и тромбониста Велислав Стоянов, диригент и учител в НМА „ Панчо Владигеров ”, който предлага един неповторим майсторски клас, включващ 7 модула, обхващащи разнообразни техники и стилистики при свиренето на медни духови принадлежности.

В последната фестивална вечер на сцената ще бъдат SIN -THESIS, които ще влеят в колаборация разнообразни по характер създатели на произведения и разнообразни форми на тяхното музикално изложение като огледало на многопластовия ни живот. Те не се изключват и не се отхвърлят, а музиката ги слива в едно.

В техния състав се включват Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Велислав Стоянов – тромбон, Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни принадлежности. На сцената на Солинария, групата ще има опцията да показа премиерата на музикалната си стратегия, която ще бъде създадена особено за фестивала. 

 

Снимка горе: Марина Чертова
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР